Webshop

Welkom in de  Nieuw Vlissingen webshop. Hier kunt u kaarten bestellen voor attracties in Vlissingen.

Het Arsenaal

Sta oog in oog met een echte haai, maak kennis met levensechte piraten of speur op 65 meter hoogte de Westerschelde af.

Nieuw!! De Piraten Missie
In deze Piraten-Kinderwereld ervaren de kinderen wat de piraat allemaal moet trotseren! Na het volbrengen van de Piraten Missie komen de kinderen als volleerde piraten weer te voorschijn uit de spectaculaire piratenwereld!

Het grootste piratenpark van Nederland.
Van het bovendek tot in het donkere ruim, is in dit zeeroversnest aan het Vlissingse waterfront voor jong en oud van alles te beleven! Het Arsenaal laat zien hoe het leven er aan toe ging in de tijd van de piraten. Eerst maak je kennis met Kapitein Zwartbaard en zijn belevenissen aan boord van de Almiranta, hij neemt je mee op avontuur door de piratenwereld in A Pirate’s Adventure. In het piratenhol, waar het woeste piratenleven met een vleugje humor wordt uitgebeeld, vind je feestvierende skeletten, Harrie de Haak, zeelieden zonder manieren en ervaar je wat ‘zeebenen’ zijn. Dan wordt het tijd voor het echte werk, je ervaart een bloedstollende zeeslag aanboord van de scheepssimulator. Geniet van het schitterende uitzicht vanuit de 65 meter hoge uitkijktoren over Zeeland en de drukbevaren Westerschelde. Je ontdekt hier hoe het loodswezen mammoettankers richting haven loodst en ziet hoe imposante autoschepen je rakelings passeren.

Zeeland’s grootste verzameling zeedieren.
Tenslotte de indrukwekkende onderwaterwereld, met een uitgebreide collectie Noordzeevissen, hier kun je zelfs de haaien en roggen aaien. Onlangs is de onderwaterwereld uitgebreid met een tropische zaal, hier vind je vier grote aquaria met hierin ontelbare felgekleurde tropische vissen. En er worden door de bioloog rondleidingen en voederdemonstraties geven. 

Iguana

Eind jaren zeventig/begin jaren tachtig werd er in Vlissingen begonnen met de opvang van afgedankte reptielen, amfibieën en ongewervelde dieren. Dit vond plaats in de woningen van twee gezinnen. Op een gegeven moment waren de woningen dusdanig volgebouwd met terraria, dat er voor de menselijke bewoners nog nauwelijks leefruimte was. Het aanbod van "asielzoekende" dieren leek eerder toe dan af te nemen., dus zicht op meer leefruimte voor de verzorgers kwam er vooralsnog niet. Er moest dus uitgekeken gaan worden naar een grotere ruimte. Ook moest de verzorging beter georganiseerd worden en moest er een oplossing gezocht worden voor de toenemende, hoge kosten. Aangezien het merendeel van de opgevangen dieren ziek of gewond was, werd er veel geld gespendeerd aan dierenartskosten en medicijnen. Om van verwarming, elektriciteit en voedsel nog maar niet te spreken. Dit alles leidde tot de oprichting van de Stichting Iguana in 1981.

Muzeeum

Het huidige muZEEum opende haar deuren in het najaar van 2002 voor het publiek en is de erfopvolger van het Stedelijk Museum Vlissingen. Dat werd opgericht in 1890 en is één van de oudste musea in Nederland. Hierdoor beschikte het muZEEum bij de start al over een indrukwekkende collectie. Deze collectie is de museale collectie van de gemeente Vlissingen. Daarmee voeren de medewerkers van het muZEEum een gemeentelijke taak uit. 

Het Stedelijk Museum Vlissingen was ondergebracht in een voormalig woonhuis uit 1881 aan het Bellamypark in Vlissingen. In de eerste plaats was het een historisch museum. Er werd aandacht besteed aan het maritieme en stadshistorische verleden van Vlissingen. Schilderijen worden afgewisseld met bouwfragmenten, tegels en andere archeologische vondsten.

De mogelijkheden van het Stedelijk Museum raakten uitgeput. Daarnaast voldeed het gebouw niet meer aan de eisen van deze tijd. Tijd voor vernieuwing! Het goede is behouden en er zijn duidelijke keuzes gemaakt. Het resultaat is het Zeeuws maritiem muZEEum aan de Nieuwendijk, dat haar voorganger in alle opzichten overtreft.

Fort Rammekens

Bezoek fort Rammekens, het oudste zeefort van West-Europa.

De groene oase op Walcheren, waar historie, cultuur en natuur samenkomen.

Op 8 kilometer afstand van Vlissingen vindt u fort Rammekens, temidden van bos, kreek, weide, schor en een oorverdovende stilte. Fort Rammekens is het oudste zeefort van West-Europa (1547). Ooit speelde het fort een grote rol in de rijke Zeeuwse maritieme geschiedenis.

Fort Rammekens verkennenHet nu gedeeltelijk vervallen fort heeft nog steeds de imposante uitstraling van toen. Het is bijzonder ronddwalen over de wallen van fort Rammekens, met het unieke uitzicht over de Westerschelde. Bezoek ook eens de donkere kazematten, waar eens manschappen woonden en gewonden werden verzorgd. 

Fort Rammekens vormt het hart van een uniek natuurgebied aan de oevers van de Westerschelde waar u heerlijk kunt wandelen. Ook kinderen vinden het fort reuzespannend en gaan graag op ontdekkingstocht. Er is een leuke speurtocht beschikbaar. Fort Rammekens is een samenwerkingsproject van Staatsbosbeheer en het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen.

Speelcirus Bambini

Speelcircus Bambini te Vlissingen is toegankelijk voor kinderen. Ouders krijgen hier een gereduceerd tarief.Bestelformulier

Hieronder kunt de toegangskaarten bestellen. Na een iDEAL betaling ontvangt u de voucher direct per email. Let er daarom goed op of u het juiste mailadres invult.

Arsenaal
Kinderen t/m 3 jaar GRATIS EUR 0,00
Kinderen t/m 11 jaar EUR 10,00 p/s EUR 0,00
Volwassene EUR 11,00 p/s EUR 0,00
MuZeeum
Kinderen t/m 3 jaar GRATIS EUR 0,00
Kinderen t/m 12 jaar EUR 4,50 p/s EUR 0,00
Volwassene EUR 7,00 p/s EUR 0,00
Iguana
Kinderen t/m 3 jaar GRATIS EUR 0,00
Kinderen t/m 12 jaar EUR 6,00 p/s EUR 0,00
Volwassene EUR 7,50 p/s EUR 0,00
Fort Rammekens
Kinderen t/m 3 jaar GRATIS EUR 0,00
Kinderen t/m 12 jaar EUR 1,75 p/s EUR 0,00
Volwassene EUR 2,50 p/s EUR 0,00
Bambini
Kinderen t/m 3 jaar GRATIS EUR 0,00
Kinderen t/m 12 jaar EUR 5,50 p/s EUR 0,00
Volwassene EUR 2,00 p/s EUR 0,00
Totaal EUR 0,00

Kaarten bestellen is op dit moment niet mogelijk.

ZoekResultaten

EvenementenLocatie

NieuwVlissingen Nieuwsbrieven
Hieronder kunt u zich aan-/afmelden voor diverse nieuwsbrieven.

Nieuwsbrieven: Winkeliers Horeca Ondernemers Toeristen
Uw Emailadres: